KONTANTHÅNDTERING

Kontanter i restaurant og bar

Kontanthåndtering

Kontanthåndtering innebærer prosessen med å administrere kontanter, inkludert innsamling, telling, avstemming, og innskudd på bankkontoer. Dette er viktig for å sikre at kontanter håndteres trygt og effektivt, spesielt for bedrifter som fortsatt mottar mye kontantbetalinger.

 
 

Givn.no

Gifty.no

Krav til bruk av kassaskuff

Bokføringspliktig skal oppbevare kontanter i integrert kassaskuff. Dersom kontantsalget blir registrert i kassasystemet på den enkelte operatør. Kontantbeholdningen skal telles daglig og sammenholdes med opplysningene på Z-rapporter.

 
 

Integrert kassaskuff skal lukkes umiddelbart etter at betaling for kontantsalget er mottatt

Uttak av kontanter fra kassaskuffen i løpet av dagen skal dokumenteres

Kontanter skal telles og regnskapsfører skal motta signert og datert PDF-fil

Nytt lovverk som involverer kontanter 

Fra 1. oktober 2024 trådte nye regler i kraft som styrker forbrukernes rett til å betale med kontanter. De viktigste endringene inkluderer:

 
 

Plikt til å akseptere kontanter

Øvre grense på kr 20 000 for kontantbetalinger

Disse endringene er ment å gjøre reglene tydeligere og enklere å praktisere

{

Gavekort for restauranter og barer skal være enkelt og oversiktlig i 2024

Matias Greve Ellis

Daglig leder i Numera AS

Automatisering

Bruk av teknologi

Effektive rutiner

Nyttig rapportering

Kurs og opplæring

Kassesystemer

Tips til ansatte

Lønn

Dagsoppgjør

Gavekort

Numera logo

Regnskap

Bransjer

Kompetanse

Ansatte

Om Numera

Kontakt oss

Klingenberggata 7

0161 Oslo

Orgnr. 929 120 108 MVA