KONTANTHÅNDTERING
Kontanter i restaurant og bar
Kontanthåndtering
Kontanthåndtering innebærer prosessen med å administrere kontanter, inkludert innsamling, telling, avstemming, og innskudd på bankkontoer. Dette er viktig for å sikre at kontanter håndteres trygt og effektivt, spesielt for bedrifter som fortsatt mottar mye kontantbetalinger.
Givn.no
Gifty.no
Krav til bruk av kassaskuff
Bokføringspliktig skal oppbevare kontanter i integrert kassaskuff. Dersom kontantsalget blir registrert i kassasystemet på den enkelte operatør. Kontantbeholdningen skal telles daglig og sammenholdes med opplysningene på Z-rapporter.
Integrert kassaskuff skal lukkes umiddelbart etter at betaling for kontantsalget er mottatt
Uttak av kontanter fra kassaskuffen i løpet av dagen skal dokumenteres
Kontanter skal telles og regnskapsfører skal motta signert og datert PDF-fil
Nytt lovverk som involverer kontanter
Fra 1. oktober 2024 trådte nye regler i kraft som styrker forbrukernes rett til å betale med kontanter. De viktigste endringene inkluderer:
Plikt til å akseptere kontanter
Øvre grense på kr 20 000 for kontantbetalinger
Disse endringene er ment å gjøre reglene tydeligere og enklere å praktisere
Gavekort for restauranter og barer skal være enkelt og oversiktlig i 2024
Matias Greve Ellis
Daglig leder i Numera AS