Numera logo

KONTANTHÅNDTERING

Kontanter i restaurant og bar

Kontanthåndtering

Kontanthåndtering innebærer prosessen med å administrere kontanter, inkludert innsamling, telling, avstemming, og innskudd på bankkontoer. Dette er viktig for å sikre at kontanter håndteres trygt og effektivt, spesielt for bedrifter som fortsatt mottar mye kontantbetalinger.

 
 

Givn.no

Gifty.no

Krav til bruk av kassaskuff

Bokføringspliktig skal oppbevare kontanter i integrert kassaskuff. Dersom kontantsalget blir registrert i kassasystemet på den enkelte operatør. Kontantbeholdningen skal telles daglig og sammenholdes med opplysningene på Z-rapporter.

 
 

Integrert kassaskuff skal lukkes umiddelbart etter at betaling for kontantsalget er mottatt

Uttak av kontanter fra kassaskuffen i løpet av dagen skal dokumenteres

Kontanter skal telles og regnskapsfører skal motta signert og datert PDF-fil

Nytt lovverk som involverer kontanter 

Fra 1. oktober 2024 trådte nye regler i kraft som styrker forbrukernes rett til å betale med kontanter. De viktigste endringene inkluderer:

 
 

Plikt til å akseptere kontanter

Øvre grense på kr 20 000 for kontantbetalinger

Disse endringene er ment å gjøre reglene tydeligere og enklere å praktisere

{

Gavekort for restauranter og barer skal være enkelt og oversiktlig i 2024

Matias Greve Ellis

Daglig leder i Numera AS

Automatisering

Bruk av teknologi

Effektive rutiner

Nyttig rapportering

Kurs og opplæring

Kassesystemer

Tips til ansatte

Lønn

Dagsoppgjør

Gavekort

Numera logo
M

Quick Links

Homepage
Our Menu
Fresh Breads
Dessert
Cookies
Pastries
Beverages

Quick Links

Homepage
About us
Our Services
Membership
Testimonials
Our Menu
Fresh Breads
Dessert
Cookies
Pastries
Beverages
M

Regnskap

Bransjer

Kompetanse

Ansatte

Om Numera

Kontakt oss

Numera logo

Klingenberggata 7

0161 Oslo

Orgnr. 929 120 108 MVA